Posted by : Jordi Castaño diumenge, 24 de gener del 2016

Wagokoro
Regàs, 35
08006 - Barcelona

Tel. 935 019 340

www.wagokoro.es




A la Vila de Gràcia i concretament al, per a molts conegut carrer Regàs, hi ha un restaurant japonès que basa la seva oferta en l'anomenada cuina kaiseki, que al principi era bàsicament vegetariana i estava destinada a acompanyar la cerimònia del te, però que amb el pas del temps s'ha anat ampliant fins a incorporar plats de peix i carn (la de coses que s'aprenen navegant per la internet...). 

El local és força petit amb tres o quatre taules (si no recordo malament) i una petita barra amb capacitat per mitja dotzena de comensals. Molt acollidor amb mobiliari sobri però funcional, una mica (o molt) seguint l'estètica japonesa. Pel que vàrem poder apreciar, un xef a la cuina i una noia catalana molt propera i disposada que fa que la vetllada sigui molt més agradable, amb les seves indicacions i explicacions envers el menjar.    

Al migdia disposen d'un senzill menú que oscil·la entre els 17 i els 27 € i als vespres és quan ofereixen el menú kaiseki amb preus des de 40 fins a 56 € en funció de la fórmula escollida (6 plats, set amb 1 opcional o bé tots 8 plats), que van variant cada cert temps en funció de l'estació i dels productes d'aquesta. Aquell vespre, amb el company habitual de fatigues vàrem escollir els dos opcionals amb set plats per poder tastar tota la carta sense haver d'anar al complet (i em refereixo al menú...).    

El primer a arribar a taula va ser l'anomenat ZENSAI (entrants) que estava compost per tres diferents tastos que, de dreta a esquerra a la imatge, van ser: uns trossos d'arrel de loto amb bròquil i salsa miso, uns talls de magret d'ànec amb espinacs i mostassa japonesa i uns daus de salmó rostit amb ponzu i daiko ratllat. Espectacular començament. Tots tres de nota molt alta.


ZENSAI - Petits tastets japonesos de fruits del temps


Continuàrem amb el OTSOKURI (plat elaborat sense cocció), que aquell vespre va ser un sashimi de tonyina (bluefin i de pesca sostenible segons resa la seva carta), verat i vieira, de la qual us he de destacar i confessar que ha sigut la més tendra que he tingut el plaer de tastar mai. Tots tres, d'una qualitat i frescor difícilment superables. Un altre 10.


OTSUKURI - Sashimi de tres tipus de peix i/o marisc fresc del dia 


Més fluix va ser el AGEMONO, que consisteix en un fregit ràpid de verdures i peix o marisc. En aquesta ocasió era de rap i carxofes, però l'arrebossat a mi particularment no em va acabar de fer el pes. Recordo que els ingredients de la tempura que ens van comentar no eren els habituals que estava jo acostumat a sentir, i potser va ser per això, però la vaig trobar amb un excés d'oli.


AGEMONO - Tatsutaage de rap i carxofa


El següent en arribar va ser el NIMONO (plat cuit en dashi). Molt bo el bunyol de tofu amb el seu brou i les mongetes només escaldades i sense arribar a estar ni tan sols al dente. Una de les coses que més em fascinen d'aquesta cuina, és la impressionant potència de sabor dels seus brous i la facilitat que tenen a l'hora de preparar-los. 


NIMONO - Bunyols de tofu amb el seu brou


El YAKIMONO (plat de peix o carn a la graella) eren uns tendres i saborosos daus de vedella amb un bol de salsa japonesa. Bon gènere. 


YAKIMONO - Daus de filet de vedella amb salsa japonesa


A continuació portaren el SHINOGI, un plat lleuger que feia de pont entre el YAKIMONO i el OSHOKUJI (tal com ho tenen ells descrit a la seva web) que va ser una amanida de gamba, shiitake i espàrrec verd (un altre cop una encertada cocció de la verdura) amb salsa kimizu, que és una mena de vinagreta de rovell d'ou.  


SHINOGI - Amanida de gamba, shiitake i espàrrec verd amb salsa kimizu


Per finalitzar amb el OSHOKUJI, plat d'arròs japonès cuit en olla tradicional de fang i acompanyat d'una sopa de miso (en aquest cas, vermell).  Un altre cop, destacaria la sopa per sobre de tot.


OSHOKUJI - Arròs ankake amb cranc i sopa de miso vermell


I ja per tancar del tot el menú, unes postres sorprenents per digestives i refrescants, elaborades a partir d'una gelificació amb agar-agar de mandarina i gingebre, i que van acompanyar per un té torrat que no havia tastat mai i que, tot i no ser un consumidor gaire habitual d'aquestes infusions, he de dir que em va encantar fins al punt de prendre tres tasses.


Agar-agar de mandarina i gingebre


El preu, amb un parell de bones cerveses japoneses per cap, es va enfilar a poc més de 50 € per cap. Una RQP correcte en un entorn molt tranquil i agradable en el que la cap de sala fa que et sentis realment a gust. Val la pena apropar's-hi a tastar aquest menú. 

{ 13 comentarios... read them below or Comment }

  1. La cuina kaiseki és molt cerimonial, sí, on la presentació és molt important i acostuma a utilitzar flors i fulles de temporada. A Madrid van obrir fa poc el Izariya, i no hi ha gaires més llocs on tastar aquesta alta cuina nipona.
    Anotat en tasques pel 2016.

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó Pepa, tot i que tampoc escolliria el restaurant per la cerimònia. Molt maco tot plegat, però finalment el que sempre preval per sobre de tot, és el menjar... :-)

      En aquest cas també és destacable el menjar, o sigui que si t'agrada el conjunt, no dubtis en anar.

      Salutacions!!

      Elimina
  2. La sorpresa més gran van ser les postres... La mandarina estava de mort!!.

    Crec que és el primer cop que gaudeixo d'unes postres en un japo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si. Realment sorprenents... I no crec sigui gaire complicat de fer (suc de mandarina marinat o aromatitzat amb gingebre i gelificat amb agar-agar????). Farem proves...

      Abraçada!!

      Elimina
    2. Això és perquè no us agraden els mochi. Mira que estan bons!!! :-)

      Elimina
    3. Doncs no són precisament sants de la meva devoció... I això que la textura em resulta familiar... :-)

      Elimina
  3. Doncs m'agrada, fa bona pinta! No hauràs probat pas però el menú de migdia? És la zona ideal per quan faig el break per dinar :)

    La mandarina fa goig :D

    ResponElimina
    Respostes
    1. No l'he tastat Albert, però veient el nivell de la seva cuina, és molt difícil que no surtis content i satisfet.

      Si vas, ja m'explicaràs i me'l guardo com futures referències de menú per la zona.

      Tu que saps un colló de cuina i que domines el món de les textures, no crec que et fos complicat aconseguir quelcom similar a les postres aquestes. De debò!

      Salutacions!

      Elimina
    2. Doncs potser m'hi passo en breus, que de vegades em quedo en blanc a l'hora de fugir de la oficina al migdia quan no vull tupper.

      Lo de la mandarina al final fer-ho, està a l'abast de tothom, es qüestió de pràctica. Lo difícil i la virtut és que se t'acudeixi la idea de fer-ho! Aixo es el que se'ls ha de felicitar! :D

      Ja t'avisaré si faig aventura! :)

      Elimina
  4. La cuina asiàtica encara te secrets per descobrir, com a mínim per mi. Boníssima pinta tot.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Dona... Tot molt bo, però gaires secrets tampoc és que tingués. Potser el que fa més especial al lloc és l'harmonia d'estacionalitat i equilibri en els seus plats.

      Salutacions!

      Elimina
  5. Veig que mantenen el nivell... jo hi vaig anar fa anys quan van obrir i em va agradar força! degustació i a la barra, un must! ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Et queda algun lloc per descobrir?? :-)

      Al veure la barra, la veritat és que em va fer venir ganes de menjar allà. M'agrada veure el moviment a la cuina i la preparació i a més, semblava prou tranquil·la.

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -