Mosquito. Dumplings i tapes asiàtiques.

Mosquito
Carders, 46
08003 - Barcelona

Tel. 932 687 569

www.mosquitotapas.com


Al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, al districte de Ciutat Vella de Barcelona, trobem aquest senzill i econòmic bar de tapes asiàtiques. La proximitat al Born i al Parc de la Ciutadella i la popularitat dels seus preus, fa que sigui un lloc que sempre estigui ple a vessar. De fet, ja havia intentat anar un parell de cops a sopar sense èxit i és que si ets tant boix d'anar sense reserva, t'anoten el nom i el nombre de persones en una pissarra i van cridant a mida que hi ha disponibilitat de cadires o tamborets. O sigui, que podeu imaginar la gentada que es forma a la porta del local... I només hi ha disponibilitat de reserva als vespres i per a grups de 6 o menys persones. 



El local és de reduïdes dimensions amb una senzilla decoració amb taules i cadires rústiques de fusta que són a compartir amb altres comensals. Disposa a més, d'unes barres amb tamborets alts a on també ens podrem acomodar sense problemes. El sistema de carta consisteix en un full que et deixen i en el que figuren tots els plats de la seva carta, podent escriure directament a la mateixa indicant la quantitat de plats que volem de cadascun. Tot i que l'oferta estrella de l'establiment són els dumplings, disposen d'altres tapes de procedència vietnamita, xinesa o coreana. Divideixen la carta en tres apartats (postres a banda) com són: els dumplings (en totes les seves variants), plats calents i plats freds. Com podeu veure a la carta, els preus són més que populars i ens permeten menjar per un import que pot oscil·lar entre els 15 i els 20 €, o fins i tot menys, si acompanyem l'àpat amb aigua. 



Aquell vespre, vàrem anar sense reserva però molt d'hora (no eren encara les 8...) i així no vàrem tenir gaires problemes. Però tot i així, ens van acomodar en els dos últims tamborets disponibles de la barra i quan van quedar lliures dues cadires, vam compartir taula amb una altra parella. De totes maneres, encara que sigui més còmode seure en una cadira, si teniu oportunitat d'estar a la barra que té visibilitat a la cuina, us ho recomano, doncs és un autèntic espectacle veure com treballes els cuiners farcint dumplings i altres peces. 

L'altre aspecte destacable del lloc, és la gran oferta i especialització en cerveses artesanals de les quals disposen. Com és un tema que no domino i en el que no m'he volgut endinsar gaire, vaig deixar en les seves mans l'elecció d'aquesta, que va ser una gerra de Fürstenberg Pilsner que com era ple mes d'agost i estava fresqueta, doncs ja la vaig gaudir prou.

Jo vaig demanar un parell de tapes de dumplings consistents en uns baus d'anguila i uns shaomai de porc i llagostí. Encara que hi ha qui no es creu que amb això es pot sopar, dono fe que vaig sortir prou satisfet. De totes maneres, penso que la millor forma de gaudir d'un lloc com aquest és anant un mínim de quatre persones i compartint diferents tapes de la seva carta.

Anguila bao 

Porc i llagostí shaomai


I els plats escollits per la meva filla vegana, van ser uns baus de verdures i uns guotie de verdures, que de fet és un altre tipus de dumpling acabat a la planxa, i un bol d'arròs. 

Crystal verdura bao

Verdura guotie


I tot això, com podeu veure, per un preu de poc més de 13 € per cap, que si haguéssim demanat aigua, potser no hauria arribat ni als 10 €... Penso per tant, que és un bon lloc a on gaudir i tastar una cuina de tapes asiàtiques per un preu força competitiu. Convenient reservar uns dies abans (tenen força demanda) i recomanable, com he dit abans, anar un mínim de quatre persones per així poder tastar més plats de la carta. 


diumenge, 25 de setembre del 2016
Posted by Jordi Castaño

Tomax. Recomanable cuina soriana.

TOMAX
Loreto, 32
08029 Barcelona

Tel. 933 457 148

http://www.tomaxbcn.com/



Més de tres anys feia de la meva anterior visita a aquest restaurant especialitzat en cuina soriana, quan encara estava situat a la frontera de Barcelona, i que podreu llegir si cliqueu a Hermanos Tomás. I ara, deu fer just un parell d'anys, s'han traslladat més al centre de Barcelona, al barri de Les Corts en concret, a l'antic local del restaurant "El Dento", mantenint pràcticament intacte el seu interior i decoració.

El tenia pendent de revisar, doncs és d'aquells que sempre et venen de gust quan vols donar-te una alegria i un festival de colesterol del bo, i així vam aprofitar una de les noves sortides  dels 3(o+) a Taula 

Pel que fa a la cuina, pocs canvis (per no dir cap) han fet a la seva carta on, millor si te la canten i et deixes portar pels divertits consells del cap de sala, predominen productes i preparacions típiques de la seva terra, entre els quals destacaria els "torreznos", la "morcilla" i el "lechazo", tot i que d'altres que he tingut la sort de tastar, tampoc són per fer-los un lleig...



Més detalls de l'experiència gastronòmica, els plats tastats i d'altres com el preu final i la nostre puntuació del lloc, ho podreu veure a la web dels 3(o+) a Taula 



diumenge, 18 de setembre del 2016
Posted by Jordi Castaño

Vara. Per si us cal un restaurant d'esdeveniments per Toledo...

Vara
A-42, Km. 31
45200 - Illescas (Toledo)

Tel. 925 513 750

www.restaurantevara.com



Hi ha una cosa que em fa ràbia quan surto fora del país i vaig per feina, i és haver de buscar un restaurant que estigui bé i que no em faci perdre tres hores allunyant-me de la ruta prevista (que habitualment sol ser per autopistes i autovies). En un recent viatge a Toledo i de tornada a casa, em vaig trobar en aquesta situació. I per no trobar-me en un àrea de servei de l'autopista o en un restaurant de mala mort en una de les sortides d'aquesta, vaig trucar a la persona que havia anat a veure i em va indicar un lloc molt proper a la mateixa autovía (que allà no saben que és un peatge...), a escasos 100 metres de la sortida.

És un restaurant d'aquests especialitzats en esdeveniments del tipus BBB ("Bodas, Bautizos y Banquetes") amb grans salons i jardins, parc infantil, minigolf i fins i tot un Poni Club. O sigui, un lloc al qual no entraria mai, si no fos perquè me l'havien recomanat expressament, i no tenia gaire més opció.

Tot arribar, preguntaren si volia fer el menú del dia o si volia anar a la carta. I vaig pensar, ja que estem aquí i de molt bon humor, anem a jugar i fem una ullada a la carta. Em van fer passar a un menjador en el que només hi havien un parell més de taules ocupades, molt tranquil i espaiós i amb taules vestides de forma exquisida.

Per anar fent boca, portaren uns picos i unes torradetes amb una generosa ració de sobrasada (molt bona i untuosa) i una mena de gaspatxo. Un complert aperitiu, i més si és per una sola persona com va ser el cas.

Aperitius


Finalment, vaig decidir-me (tenen una carta prou extensa i variada) per una milfulles d'albergínia i morcilla amb tomàquet confitat i crema trufada. Molt bo i amb un pronunciat gust de la tòfona.

Milfulles d'albergínia - 5,50 €


I després de preguntar-li a la cambrera quin dels principals em recomanava i semblant excessiu un quart de xai de llet (havia de fer camí cap a casa), em vaig decidir per un cochifrito amb cruixent d'alls i patates, en el qual els alls, més que cruixents eren cremats, i el cochifrito en si, era una mica de loteria (uns talls bons i altres gomosos). Una mica decepció per les expectatives creades per aquest plat del qual sóc fans.

Cochifrito - 18 €


Vaig quedar prou satisfet com per no demanar postres i el compte va pujar als 35 € amb una copa de vi (un Riberilla que no era qüestió de començar la guerra pel meu compte i que tampoc estava pas tan malament), aigua, cafè, cobert i impostos. Servei amable, atent i eficient, però preu potser una mica elevat per la qualitat del plat principal que va fer caure una mica la percepció positiva que del lloc vaig tenir en una primera impressió.


diumenge, 11 de setembre del 2016
Posted by Jordi Castaño

Mil921. Recomanable Upper-Di a Barcelona.

Restaurant Mil921
Casanova, 211
08021 - Barcelona

Tel. 934 143 494

www.mil921.com




Més de tres anys feia de la meva anterior i molt satisfactòria visita a aquest restaurant, de la qual podeu llegir la crònica clicant aquíi com aquest cop em tocava a mi decidir la seu de la vintena trobada dels 3(o+) a Taula i davant la poca oferta que tenim a ciutat, vaig apostar per aquest que em semblava de qualitat suficientment contrastada. I no només per la meva part, sino també per la resta de components del grup, que al igual que jo, feia temps que no havien estat. 

D'entrada, ja avanço que el resulta va ser més que satisfactori, tret d'algún petit detall que, com sempre, podreu llegir al web dels 3(o+) a Taula.

El local, de caire modern, no és gaire gran i les taules són espaioses i confortables, amb parament de qualitat. La cuina corre a càrrec del xef Alex Suñé que tot i que aquell dia no hi era (imaginem que gaudia d'unes merescudes vacances), imaginem que tampoc ens va influenciar gaire (ni positiva ni negativament) en la qualificació que vàrem fer del restaurant.



Aquests detalls, els plats tastats i d'altres com el preu final, ho podreu veure a la web dels 3(o+) a Taula 





diumenge, 4 de setembre del 2016
Posted by Jordi Castaño

Arume. Una grata sorpresa al Raval.

Arume
Botella, 11
08001 - Barcelona

Tel. 933 154 872

www.arumerestaurant.com



Al barri del Raval i concretament a la casa on va néixer l'escriptor Manuel Vázquez Montalbán, van obrir ara fa un parell d'anys aquest restaurant "gallec" del qual s'han escrit ja multitud de posts i tots en general de forma positiva. Poso entre cometes la paraula "gallec" perquè no és pas un restaurant d'aquells que acostumem trobar a ciutat i en els quals basen la carta en marisc i grans peces de carn a la graella. Aquí ens trobarem amb una carta amb certes influències de la gastronomia gallega, però també amb referències i pinzellades a altres cuines: tiraditos, cebiches, carpaccios o plats de mar i muntanya.

És d'aquells llocs que tot i anant amb reserva prèvia, et fa dubtar en primera instància de la bona gestió d'aquestes per part del seu personal. M'explico, tot i que ja avanço que el tracte i el resultat va ser sempre perfecte i exquisit... Havent trucat un parell de dies abans per no tenir problemes, el mateix dia al matí em van trucar per demanar si podíem anar una hora més tard (a les 22 en lloc de les 21 que havia reservat) i després de fer-los saber que era totalment inviable, em van dir que no em preocupes. Així doncs, deu minuts abans de les 21 hores, amb la meva parella gastro (podreu llegir la seva opinió al seu blog Restaurantscat) ja vàrem entrar i ens van indicar amablement que esperéssim fora. Podeu imaginar que, en aquell moment, ja estàvem buscant un pla B per si a un quart no ens deien res... Però puntualment a les 21:00 ens van avisar i ja ens van acomodar en una bona taula que donava al finestral del mateix carrer.

Un cop dins, et trobes amb un local de senzilla decoració (ja ho intuíem mentre esperàvem al carrer) i t'adones que el públic és majoritàriament estranger, en veure a les taules que ja havien començat el sopar, gerres de sangria i plats de paella... De fet, quan ens van portar la carta es van dirigir a nosaltres en anglès per preguntar-nos en quin idioma preferíem la carta... I molta pinta de guiris no fèiem (almenys jo... ;-)).

La carta està pensada per compartir pràcticament la totalitat dels seus plats (primers, segons i arrossos) i directament ja t'ho pregunten quan prenen nota de la comanda.

El primer plat que vàrem compartir (i que tinc entès que va guanyar un concurs fa poc temps) va ser un espectacular pop fregit i cruixent servit sobre una escuma de patates i còdium. Només per aquest plat penso que ja està plenament justificada la visita a aquest restaurant.


Cruixent de pop de Muros amb escuma de patata, còdium i allada


Molt més que correcte també el segon plat demanat... Unes vieires d'un bon calibre acompanyades per una escuma de lacón.


Vieires arume, escuma de lacón i pa de poble


Així com els dos segons plats que vàrem compartir. Un calamar de platja mar i muntanya, que imagino que la part de la muntanya era l'acompanyament d'una samfaina i d'un puré d'api nap. 

Calamar de platja mar i muntanya, puré d'api nap i samfaina cítrica


I un corball amb escopinyes en què tot i no encertar el punt de cocció (a tots dos ens agraden les coses menys fetes) també va resultar un gran plat. 


Corball salvatge, salsa rabiosa, carxofes i escopinyes


Com a postres, vàrem compartir una molt bona i generosa taula de formatges gallecs.  


Taula de formatges gallecs amb codonyat casolà


El vi escollit va ser un Terra Alta, que podeu veure a la següent imatge.




El preu, que es va enfilar fins als 94 €, el trobo correcte per la qualitat de la seva cuina i per la meravella (quant a eficiència i simpatia) del servei que tenen. Resulta estrany haver de destacar aquest últim punt, doncs, sembla que hauria de ser la normalitat en tots els llocs, però malauradament (i menys en aquest mes d'agost que vàrem fer la visita) no és el que habitualment trobes. Si pensem que el vi és pràcticament una tercera part del compte final, podem calcular un preu mitjà d'uns 35-40 € per cap. 




Un restaurant que passa a ocupar un lloc al meu rànquing de Restaurants ® i al que de ben segur tornaré per tastar altres plats de la seva carta dels quals em vaig quedar amb les ganes...

diumenge, 28 d’agost del 2016
Posted by Jordi Castaño

Coure.

Coure

Passatge Marimon, 20

08021 - Barcelona

Tel. 932 007 532







Nova trobada dels 3(o+) a Taula aquest cop a un altre dels valors segurs de la ciutat. Es tracta del Coure, propietat del xef Albert Ventura, que fa uns anys dirigia també el veí Wall 57 a Valldoreix i del qual podeu llegir la meva crónica clicant aquí, i que a més assessora el restaurant de l'hotel Witty, que també podeu llegir aquí o aquí

És la seva una cuina molt personal i acurada, amb plats que venen de gust i són senzills de compartir, i amb currades i espectaculars elaboracions. El que ve a ser el concepte de Gastrobar tant de moda a ciutat.

Com aquests dies d'agost només tenien disponible la barra (espai amb decoració moderna i minimalista amb il·luminació justeta) i ja ens anava bé, vàrem demanar uns entrants per compartir, com fem habitualment i un principal (tot i que la carta de la barra tampoc els diferencia gaire) per cadascun de nosaltres. Destacaría les croquetes i un plat de fora de carta que ens va encantar a tots tres i el plat de lletons que em vaig demanar jo, i que entren en competició amb els del Gresca






Però com sempre, si voleu saber els detalls de com va anar tot plegat, la crònica detallada de la visita la podreu fer a la web dels 3(o+) a Taula 




diumenge, 21 d’agost del 2016
Posted by Jordi Castaño

La Capella. Bon vegetarià a Sabadell.

La Capella
Parc Can Gambús, 1
08205 - Sabadell

Tel. 935 769 429

www.cangambus.cat




No hi ha res com tenir memòria... I si és bona, millor. L'altre dia, a ple més d'agost en què està tot pràcticament tancat, buscàvem amb la meva filla un restaurant vegà per poder anar (vacances, divendres a les 13:00 sense reservar i cuina vegana, ja és de nota...) i tot buscant per Sant Google i HappyCow per la rodalia, la meva filla em proposà anar a aquell restaurant vegetarià de Sabadell del qual li havia enviat un link feia més d'un any... Collons, el que em va costar de recordar-ho... Era un restaurant que havia publicat l'amic Ricard Sampere al seu blog i que podeu llegir clicant aquí.  

Vàrem trucar per veure si era obert i tenien taules i gairebé quinze minuts després ja estàvem allà. Venint pels túnels de Vallvidrera des de Barcelona, és molt senzill arribar-hi. S'ha d'agafar la sortida de Sant Quirze i un cop allà, dirigir-te cap a la part alta del poble i buscar el Parc de Can Gambús. Imagino que des de Sabadell també serà fàcil arribar... 

S'ubica en una zona a on podrem aparcar amb facilitat al costat mateix i contemplar l'ampli espai del qual disposen en aquesta antiga capella de la Masia, rehabilitada des de fa anys en un restaurant vegetarià d'arrels mediterrànies i productes ecològics i de temporada que, a més, disposa de pati amb zona chillout i terrassa exterior amb gandules. 





No hi havia gaire gent quan vàrem arribar, i podent escollir entre dinar a una de les terrasses cobertes que té o bé a l'interior, vam optar per anar a dins doncs, a aquelles hores feia força calor. Ens van acomodar a un dels menjadors interiors dels quals disposen i que en aquell moment estava totalment buit. 

Entrada

Tots els plats de la carta són vegetarians, tenint bastants opcions veganes (que a més, tenen la possibilitat de demanar algun dels plats vegetarians sense formatge). Als migdies no festius, tenen una interessant fórmula de menú de dos plats a escollir de la carta per 15 € o bé un per 10 €, que a més, inclou el pa, les postres (gelat, iogurt o fruita) o el cafè, i una copa de vi o aigua. Amb un suplement de 3 € en alguns (pocs) plats i d'altres (pocs també) que no es poden demanar. 

Carta


La nostra tria va ser la del menú a 15 € amb els següents plats: Una cassola de llenties amb arròs, coriandre fresc i comí que no vaig tastar, però que m'entraven suors quan la veia... 

Llenties amb arròs, coriandre fresc i comí


I el meu primer, que va ser un farcellet a la Norma, que era de pasta brick farcida de ricotta i albergínia amb alfàbrega i reducció de tomàquet. Molt bo i amb una presentació acurada. 

Farcellet a la Norma


Una coca del bosc per la meva filla, però sense gorgonzola (quina llàstima...) que és com originalment figurava a la carta: gírgoles, gorgonzola i mousse d'albergínia. Aquesta sí que vaig fer un mos i estava realment bona.
 
Coca Bosc


I per a mi, una empanada de verduretes, xampinyons, ou, formatge, ametlles i olives (i unes baies de goji per sobre). Molt bo també, tot i que estructuralment molt similar al meu primer, però això ja és un problema meu i no pas del restaurant.

Empanada


I ja arribats a aquest punt, vam decidir demanar un cafè en lloc de les postres que entraven al menú (estàvem prou tips) i prendre'ns-ho a la terrassa de fora doncs la temperatura del menjador era ja més elevada gràcies a una parella de dones de mitjana edat que van arribar tot just després de nosaltres i que van decidir seure a l'única taula que estava sota l'aparell d'aire condicionat (i això que tenien totes les del voltant per escollir...) i que després de deu minuts van exigir apagar l'aparell perquè tenien fred... En comentar-li al final de l'àpat a l'amable xicot que ens va servir durant el dinar, només va posar els ulls en blanc, tot expressant la seva contrària opinió... Realment, hi ha gent molt rara per aquells paratges... 

El compte, tot i que no el vaig fotografiar, va ser de 30 € (15 + 15 de cadascun dels menús) amb això que veieu, els cafès i una copa de vi blanc i una altre de negre (no sé quin, però era de la D.O. Tarragona). Un molt bon preu, tenint en compte l'espectacular indret en què ens situem, l'oferta vegana / vegetariana que no és gaire habitual i la polivalència del restaurant amb els seus diferents espais a on poder menjar o bé fer una copa. A més, si mireu la seva web, podreu veure l'ampla i bona oferta d'esdeveniments programats tant musicals, com d'art o cinema. Una bona troballa, a la que de ben segur repetiré més d'un cop.


diumenge, 14 d’agost del 2016
Posted by Jordi Castaño

Due Spaghi. Italià de qualitat i "diferent"

Due Spaghi
Sepúlveda, 151
08011 Barcelona

Tel. 935 031 930


http://www.duespaghi.es/




Aquest cop, l'encarregat d'escollir nou destí gastronòmic dels 3(o+) a Taula no es va voler mullar gaire en vista de l'última experiència (Elche - Haber elegido muerte...) i va triar un dels ja coneguts i que mantenen un bon nivell a ciutat des de fa temps.

El local té una agradable i senzilla decoració, de les que et fa sentir a gust tal com accedeixes al seu interior, fet al qual també ajuda molt, l'amabilitat i eficiència del seu servei. 

Ofereixen un menú als migdies per 14,50 € amb tot inclòs i la carta la divideixen en dos grans grups: entrants i plats. No espereu trobar excessives referències de pasta, ni pizzes. És la seva una cuina que fusiona la italiana de tota la vida adaptada i versionada als nostres gustos (és per això que ells mateixos la defineixen com cuina italo-catalana). 

Es tracta doncs i des del meu punt de vista, d'un bon restaurant italià "alternatiu" i "diferent" del que estem acostumats per aquests indrets. Una cuina amb producte "Slow-Food" i molt ben elaborada i presentada pels seus xefs. 








Com sempre, la crònica detallada de la visita la podreu fer a la web dels 3(o+) a Taula 

Due Spaghi - by 3(o+) a Taula





diumenge, 7 d’agost del 2016
Posted by Jordi Castaño

Elche. Haber elegido muerte...

Elche
Vila i Vilà, 71
08004 Barcelona

Tel.: 934 413 089




Hi han posts que no saps ni com començar-los... I aquest és un d'ells...

De fet, m'ha vingut la inspiració i començaré com sempre amb la imatge més representativa del local o dels seus trets bàsics...


a partir d'avui crec que serà la que utilitzaré sempre per la categoria de Restaurant NO ®

Em tocava aquest cop a mi, escollir restaurant per la trobada periòdica amb els del 3(o+) a Taula i vaig decidir proposar-lo, anant l'història de la següent manera: tan sols uns dies abans i tot passejant pel carrer Vilà i Vilà, vaig anar a petar just al davant d'aquest restaurant, que des de fora  la veritat és que feia goig. I vaig pensar que un històric de Barcelona com aquell, amb aquella elegància (aparent) i decoració (posteriorment enganyosa) i a més amb especialitat en arròs que venia de gust per aquesta estació de l'any, havia de ser a la força una experiència positiva. Doncs... cagada pastorets... Ans al contrari, l'experiència gastronòmica va esdevenir un malson i encara sort que ens ho prenem tot a conya i acabem sortint rient dels llocs. I espero que no em tinguin en compte aquesta meva decisió i no em deixin abandonat a la meva sort en algun portal.  

Encara sort que no vàrem sortir malament de salut com al Miserias. Sempre és un consol saber que la teva elecció no encapçala el rànquing dels pitjors llocs... :-)

A posteriori (malauradament), tot mirant les fotografies que dels plats penja la gent en el seu Facebook per intentar esbrinar si ha sigut només un mal dia, ja et dónes compte de què no és un lloc gaire adient per anar, i que està més enfocat al turista sense cap mena de cultura gastronòmica. No penjaré pas fotografies d'altres persones (podeu alucinar vosaltres solets entrant al seu mur de Facebook), però si que podeu veure una mostra de les que nosaltres vàrem fer, tot i que no s'aprecia la carència de qualitat amb tota la claredat que notes en tastar la seva cuina.



Del menjar, només diré que el millor va ser un tàrtar de tomàquet i bonítol (que ja s'hauria de ser inútil per fer-lo malament). De la resta i per la meva part, ni un sol plat va arribar a l'aprovat, repartint-se entre insuficient i molt deficient. Però això i les observacions pel que fa al servei, ho haureu de llegir al post que publiquem en conjunt a la web dels 3(o+) a Taula i també comprovareu la puntuació final obtinguda per aquest restaurant. 

Elche - by 3(o+) a Taula




diumenge, 24 de juliol del 2016
Posted by Jordi Castaño
Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -