- Back to Home »
- Receptes »
- Llobarro amb espinacs, espàrrecs bladers i cruixent de pernil
Posted by : Jordi Castaño
dimecres, 20 de març del 2013
Ingredients:
- P.N. de llobarro salvatge
- Espàrrecs bladers.
- Espinacs.
- Pernil ibèric
- Taronja
- Oli d'oliva verge extra
- Sal i pebre
Amb l'ajut d'un pelador, netejarem la part de la tija dels espàrrecs i els escaldarem en aigua amb força sal durant tres o quatre minuts (en funció del gruix dels mateixos). Els refredarem ràpidament en un bany d'aigua amb gel i els reservarem en un plat amb paper de cuina perquè desprenguin l'aigua restant.
Els espinacs els saltejarem molt breument en una paella amb unes gotes d'oli i els salarem.
El cruixent de pernil el podem fer de la forma tradicional al forn, o bé de forma expres al microones sempre en intervals molt curts i a baixa potència i vigilant que no se'ns cremi.
Prepararem el grills de taronja tallant-los sense que quedi gens de restes del blanc de la pell i els reservarem.
Marcarem el llobarro per la banda de la pell en una paella ben roent amb unes gotes d'oli i:
- Opció A: li donarem la volta i l'acabarem de fer per l'altra banda.
- Opció B: Afegirem unes gotes d'aigua pel voltant de la paella i taparem perquè acabi de fer-se amb el vapor que es generi.
Emplatarem tots els ingredients amb una mica de gràcia, acabant amb uns cristalls de sal per sobre del llobarro i un raig d'un bon oli d'oliva per sobre de tot el conjunt i a gaudir.
I una altra foto del plat:
I podeu completar l'àpat amb unes senzilles cloïsses, només obertes al vapor (d'aigua, vi, sake o el que la vostra imaginació us inspiri), amanides amb pebre molt i servides a sobre d'un llit de gel picat.
Amb la tecnologia de Blogger.