Posted by : Jordi Castaño dimecres, 21 d’octubre del 2015

La Estrella

Ocata, 6
08003 - Barcelona

Tel. 933 102 768





Tot i que es tracta d'una visita realitzada el passat mes de març, intentaré fer un exercici de memòria i descriure el més fidelment que pugui, el meu pas per aquest restaurant.

Situat al costat de l'estació de França, no és un lloc al qual arribis tot fent un passeig, ja que està en un carreró una mica secundari d'aquell barri. Si vas allà, crec que és per recomanació o per referències d'alguna guia gastronòmica de les serioses (i no pas d'aquestes noves webs de llocs pijos on ser vists, que últimament surten com bolets).

L'aparença exterior de senzill bar-restaurant de barri enganya doncs, un cop a dins, et trobes amb un local molt càlid i acollidor amb un mobiliari modern i funcional i amb un parament de qualitat. Com ja em va recomanar la meva parella de ball d'aquell dia, la carta és totalment prescindible i has de deixar-te portar pels consells de plats del dia que va desgranant amb passió el propietari (disculpeu que no posi el nom, però no acostumo a demanar-lo...). També és cert que com del que et va cantant no tens els preus enlloc, o et refies a ulls clucs per la recomanació d'algú o és una autèntica sorpresa que et pot arribar a esgarrar l'àpat. Una mica a l'estil del que també succeeix a l'Ipar-Txoco de Gràcia. 

Vàrem compartir uns primers, que van ser uns excel·lents sepionets del Delta amb un variat de bolets. És un ingredient (els sepionets) que m'encanta però que per la mandra de netejar i preparar-ho, restringeixo bastant el seu consum a casa i em limito a demanar-lo en llocs que em mereixen confiança o que són recomanats (com va ser el cas).


Sepionets del Delta amb variat de bolets - 12 €


I uns (habitualment demandats) callos amb garbansos. Molt bons.


Callos - 12 €


De plat principal, tots dos ens vàrem decantar pel bacallà (segons sembla, és un lloc que té molt de renom en la preparació d'aquest peix) en dos diferents formats. La meva tria va ser un bacallà amb carxofes i gambes. Melositat i sabor pronunciat del primer i correctes les gambes. Un plat rodó, del que vaig gaudir.


Bacallà amb carxofes i gambes - 17 €


I un bacallà de la iaia, amb un sofregit de tomàquet i uns xips de patata violeta.


Bacallà de la iaia - 16,50 €


Tot i no demanar habitualment postres i davant la insistència del company, vam demanar un gelat de wasabi que vaig trobar espectacular per l'equilibri del seu sabor.


Gelat de wasabi - 5 €


El compte va sortir per no encara 105 € amb una ampolla de Terra Vermella de la D.O. Montsant (17 €) i quatre cafetons. Prou bé després d'haver menjat tan extraordinàriament bé i estar tan ben servits. D'aquells llocs que no et fa pas mal quan et porten el compte.

Un lloc per recomanar sense cap mena de dubte a qui vulgui gaudir d'un àpat en un local força agradable en el que et sents a gust des del minut zero, amb un servei impecable i coneixedor de la seva feina, i amb una cuina casolana impecable amb un producte de molt bona qualitat.  

He de tornar aviat...

{ 6 comentarios... read them below or Comment }

  1. Jo era la parella de ball.... :)

    I quan vas a llocs com l'Estrella, se't queda cara tonto de pensar els llocs que has trepitjat en que has pagat igual o un 30% menys, però has menjat fatal...

    Mira... ara em venen ganes d'anar a cremar el bressol del Teiatre... :)

    Abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I si et fixes, és pràcticament el mateix que vàrem pagar el nefast dia de Ca'n Pitarra (5€ menys per cap). I sincerament, no hi ha color... De fet, mentre escrivia aquesta entrada, pensava en com es semblava aquest últim en menjar i filosofia d'uns anys ençà.

      Abraçada!

      Elimina
  2. Aquest ja el tinc al cap arran d'una ressenya del teu company de ball al seu bloc. Cuina tradicional de qualitat. Si després de 6 mesos et recordes del plat com per fer una entrada al bloc, està clar que va ser un bon dinar.

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Creu-me que m'ha costat el seu, Pepa... Abans tenia una memòria fotogràfica però els anys no perdonen. Però fora conyes, només havent estat un cop, crec que és una bona recomanació per anar a fer un àpat de qualitat sense gaires mariconades.

      Salutacions!

      Elimina
  3. Restaurant mol interessant. Cuina senzilla amb bon producte. Com tú dius, sense mariconades creatives.

    Salutacions!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja pots ben dir-ho.Però més que senzilla, em quedo amb lo de sense mariconades... ;-)

      Salutacions!

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -