Posted by : Jordi Castaño diumenge, 16 de juliol del 2017

Bar Jardín
Carrer de Bernat Metge, 1
08020 - Barcelona

Tel. 933 052 189



Feia uns anys que m'insistien per anar a menjar "ropa vieja" al restaurant dels pares d'un conegut, i aquesta setmana per fi he pogut gaudir de la seva cuina i especialment, de la seva acollida.

El local és un senzill bar d'aquells de barri de tota la vida, al d'El Besòs i el Maresme a la confluència dels carrers Bernat Metge i la Rambla de Prim. El porten amb molta diligència i ritme cubà, un matrimoni de químics provinents d'aquell país (ella a la cuina i ell a la barra amb ajuda de diferents familiars pel que vaig poder veure aquell dia). Tot i anar a un dels dies més calorosos de l'any i beure i menjar com campions, vàrem estar d'allò més bé en ser un local cantoner i tenir totes les finestres obertes. Compte també amb unes taules a l'exterior que penso que al vespre deuen estar a plenes a vessar.

I com podeu veure a la següent imatge, no han trigat gaire a unir-se als nostres costums i aficions... :-)


Imatge extreta del web de l'Associació de Botiguers del Besòs


Com ja anàvem directament a tastar això de la "ropa vieja", no puc opinar de la carta ni del menú de migdia, però imagino que al ser bar de barri tindrà menú de migdia, entrepans i se centraran (lògicament) en la gastronomia del seu país. Això de la "ropa vieja" al país veí és una recepta d'aprofitament similar a la nostra carn d'olla, mentre que a Cuba (i d'altres països del continent americà) és una preparació d'un tall de la vedella (habitualment falda) cuita i esfilagarsada i cuinada amb un sofregit de ceba, tomàquet i espècies, i que se serveix acompanyada d'arròs i "fríjoles".   

A nosaltres, ens van servir a part, unes xips de plàtan fregit, una amanida amb enciam, cogombre, olives, blat de moro i tomàquet (i pelat que és tot un detall que no és gaire habitual trobar-se), i unes generoses racions de iuca fregida, que anaven reposant a mida que les anàvem nosaltres buidant (i que van ser uns quants cops...). Havia tastat la iuca sempre fregida amb forma de xips, però mai així i que he de confessar que em va agradar més que les patates a les quals estem aquí acostumats.   

Plàtan fregit

Amanida

Iuca fregida

"Ropa vieja" cubana


I uns refrescants mojitos per acabar el "lleuger" àpat estiuenc... a ritme de salsa i ball en directe per part dels propietaris i d'alguns de nosaltres (i que no vaig ser precisament jo...:-))))

Mojito


Tot plegat per 23€ per cap (no vaig recordar fer foto del tiquet...) amb begudes (amb uns quants mojitos...) i postres incloses i repetint tants cops com ho vàrem demanar. 

Molt recomanable si t'agrada la cuina i el ritme cubà. Molt bona gent i molt propera amb la que vàrem gaudir tant de la cuina com de la sobretaula i el ball. 


{ 9 comentarios... read them below or Comment }

  1. La iuca així fregida, si l'oli està escorregut, està deliciosa. Jo l'he menjat també a restaurants brasilers i m'encanta.
    Tota la cuina a Amèrica del Sud porta sempre frigoles, arròs, plàtan mascle, xoclos, pico de gallo... Deu ser com per a nosaltres el pa, les patates i les amanides.
    Gràcies per la ressenya, un bar que espero visitar :-)

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La iuca estava espectacular... Van caure cinc o sis plats... :-)
      Si vas, ja em diràs la teva.

      I gràcies a tu, Pepa!

      Elimina
  2. Ostres.... glups....

    No sé.....

    Amb franquesa?... No aniré... :)

    Abraçada!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja m'estranya. Amb el que t'agraden a tu les cuines exòtiques... I a més, aquí tens la possibilitat d'acabar la festa amb uns bons balls de salsa... ;-)

      Abraçada!!

      Elimina
    2. Home Ricard, un bon Mojito sempre es un bon mojito...excusa perfecte...

      Elimina
  3. Vinga, Ricard, que cal tastar-ho tot.. Hahahahaha ;)

    ResponElimina
  4. jajaja..... jo tant d'arròs i tant fregit no, però als mojitos, sí!!! jaja. ricard et portarem a la part final del ball!!! :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Recomanable una dosis d'Omeprazol abans i algun Alka-Seltzer per acabar...

      Bons els mojitos (jo vaig haver de prendre tres...).

      No el veig allà a l'amic Ricard... :-)))

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -