Posted by : Jordi Castaño diumenge, 8 de juliol del 2018

Agut
Carrer d'en Gignàs, 16
08002 - Barcelona

Tel. 933 151 709




En aquesta nova sortida dels 3 (o+) a Taula, vam anar per elecció meva i després d'uns quants canvis de dia i de seu, a un dels pocs restaurants centenaris que resten a la ciutat de Barcelona. I va ser assumint un risc elevat, perquè el meu últim proposat d'aquesta mena, el ja desaparegut  Pitarra, va ser un dels mals tràngols que més recordo pel que fa a experiències a restaurants.  

Aquest però, no va ser el cas... Situat al Barri Gòtic, entre els carrers d'Avinyó i la Via Laietana, va tenir els seus orígens l'any 1924 com taverna, mantenint alguns dels seus clàssics a la carta. Interiorment, tampoc ha patit gaires variacions, i així veiem que continuen penjats a les seves parets els quadres que durant aquells anys van fer els amics de la casa. La decoració és sòbria però correcte alhora. 

A la seva carta, continuem veient plats de tota la vida i dels que costen de trobar, com els cervellets arrebossats a la romana, la torrada d'anguila fumada, o les cuixes de granota (que es poden veure a la fotografia adjunta, i que pels que mai les hàgiu vist, ja us dic ara que no són pas models de Victoria's Secret...). La resta de la carta, és un reguitzell de plats de cuina de fonda, en la que una de les principals virtuts és el fet de poder demanar mitges racions de molts dels seus plats. Tanmateix disposen d'un menú de migdia per 15 € amb un primer i un principal a escollir d'entre dues opcions. 

Les postres són d'allò més clàssiques i casolanes i pel que fa a la carta de vins, té prou bones referències, tant del país com d'altres de fora. 



Com sempre, el resum de la visita, els plats tastats i les anècdotes habituals a les nostres trobades, les podreu llegir al post que de forma conjunta hem fet a:
En resum, un restaurant per nostàlgics, amb una cuina clàssica de fonda de  generoses racions, en una sala clàssica amb interessants pintures, i amb un servei agradable i correcte. 

{ 5 comentarios... read them below or Comment }

  1. Mira que és mala pata, però els dos hem coincidit amb la mateixa foto.... Les granotes not_Victoria's Secret... :)

    Però coincideixo amb lo de bona experiència i és un lloc que si estés per la zona, no em faria res tornar-hi.... I és que tampoc hi han gaires alternatives decents...

    Abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es que la foto amb la disposició de les cuixes, ja es predisposava... :-)))

      Crec que haurem de fer una batuda per trobar llocs d'aquesta mena... amb aquestes garanties almenys.

      Abraçada!!

      Elimina
  2. Matèries primeres que es rebutgen per ignorància de com preparar-les en mols casos. A veure si els xefs es deixen de tant cebiche i coriandre i tornen una mica als menuts i a peixos abandonats com la llisa, plometa, letxa i similars. I sort que la sardina ja comença a aparèixer per les cartes. (fora dels "espetos" i parrilla a les guinguetes de platja, vull dir)

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres! La llisa és el que també es conegut com llisera? La que entra als ports darrera dels vaixells i té més gust de petroli que un altre cosa? Sardines FOREVER!!!

      Salut!!

      Elimina
    2. Gust de petroli? Deu ser la d'aquí :-DDD A Múrcia és un peix que no es llença, és molt bo per fer suquet. Es diu "mújol".

      Salut!

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -