- Back to Home »
- 3(o+) a Taula , Restaurant »
- Agut. Un clàssic que manté el nivell.
Agut
Carrer d'en Gignàs, 16
08002 - Barcelona
Tel. 933 151 709
En aquesta nova sortida dels 3 (o+) a Taula, vam anar per elecció meva i després d'uns quants canvis de dia i de seu, a un dels pocs restaurants centenaris que resten a la ciutat de Barcelona. I va ser assumint un risc elevat, perquè el meu últim proposat d'aquesta mena, el ja desaparegut Pitarra, va ser un dels mals tràngols que més recordo pel que fa a experiències a restaurants.
Aquest però, no va ser el cas... Situat al Barri Gòtic, entre els carrers d'Avinyó i la Via Laietana, va tenir els seus orígens l'any 1924 com taverna, mantenint alguns dels seus clàssics a la carta. Interiorment, tampoc ha patit gaires variacions, i així veiem que continuen penjats a les seves parets els quadres que durant aquells anys van fer els amics de la casa. La decoració és sòbria però correcte alhora.
A la seva carta, continuem veient plats de tota la vida i dels que costen de trobar, com els cervellets arrebossats a la romana, la torrada d'anguila fumada, o les cuixes de granota (que es poden veure a la fotografia adjunta, i que pels que mai les hàgiu vist, ja us dic ara que no són pas models de Victoria's Secret...). La resta de la carta, és un reguitzell de plats de cuina de fonda, en la que una de les principals virtuts és el fet de poder demanar mitges racions de molts dels seus plats. Tanmateix disposen d'un menú de migdia per 15 € amb un primer i un principal a escollir d'entre dues opcions.
Les postres són d'allò més clàssiques i casolanes i pel que fa a la carta de vins, té prou bones referències, tant del país com d'altres de fora.
Mira que és mala pata, però els dos hem coincidit amb la mateixa foto.... Les granotes not_Victoria's Secret... :)
ResponEliminaPerò coincideixo amb lo de bona experiència i és un lloc que si estés per la zona, no em faria res tornar-hi.... I és que tampoc hi han gaires alternatives decents...
Abraçada!
Es que la foto amb la disposició de les cuixes, ja es predisposava... :-)))
EliminaCrec que haurem de fer una batuda per trobar llocs d'aquesta mena... amb aquestes garanties almenys.
Abraçada!!
Matèries primeres que es rebutgen per ignorància de com preparar-les en mols casos. A veure si els xefs es deixen de tant cebiche i coriandre i tornen una mica als menuts i a peixos abandonats com la llisa, plometa, letxa i similars. I sort que la sardina ja comença a aparèixer per les cartes. (fora dels "espetos" i parrilla a les guinguetes de platja, vull dir)
ResponEliminaSalut!
Ostres! La llisa és el que també es conegut com llisera? La que entra als ports darrera dels vaixells i té més gust de petroli que un altre cosa? Sardines FOREVER!!!
EliminaSalut!!
Gust de petroli? Deu ser la d'aquí :-DDD A Múrcia és un peix que no es llença, és molt bo per fer suquet. Es diu "mújol".
EliminaSalut!