Posted by : Jordi Castaño diumenge, 14 d’octubre del 2018

a Restaurant
Plaça Sant Felip Neri, 2
08002 - Barcelona

Tel. 933 177 442

https://www.a-restaurant.top/




No acostumo a visitar amb freqüència restaurants d'hotel, tot i que Déu n'hi do els que ja porto fets, però com la idea és afegir aquest a la próxima edició de la Guia dels 3 (o+) a Taula, i els culs inquiets dels meus companys ja hi havien estat, em va semblar de justícia poder opinar en primera persona.

Aprofitant l'honor i el plaer d'una immillorable companyia, vàrem anar a sopar fa uns dies a aquest bon (ja ho avanço) restaurant. 

Situat al barri Gòtic de Barcelona, a la plaça de Sant Felip Neri i a l'interior de l'hotel de 5 estrelles i únic Relais & Chateaux de la ciutat, que porta el mateix nom, ens trobem amb una acollidora sala d'estil  modern, amb taules nues (quina mania...) i parament de qualitat. Tanmateix disposa d'una acollidora terrassa on fer l'aperitiu, els cafès, o les copes i havans post àpat. 

El servei, tot i que era prou entregat, vaig trobar-lo bastant millorable, sobretot en l'apartat de coneixement de la llengua del país que et dona a menjar. Sóc conscient de la situació d'aquest hotel a plena zona turística, a vessar de públic de fora, però que l'única persona catalana que hi havia en la sala, acabés preguntant-nos en correcte anglès com havíem sopat, em va semblar d'allò més surrealista... 

La carta, tot i no ser gaire extensa, disposa de suficients plats en cadascun dels seus apartats (aperitius, entrants, primers, peixos i carns i aus), tots ells amb la filosofia de compartir. 

Ens van comentar els petits canvis que havia a la carta, ocasionats majoritàriament per l'estacionalitat en algun dels seus productes, així com algun altre plat que tenien fora de carta. 

I el primer a arribar, va ser una ensaladilla russa d'anguila fumada (a la carta figurava com de truita fumada i alga nori), de la qual he de dir, que és potser una de les millors ensaladilles que mai he tastat. Aquest plat i un vermut al migdia d'un diumenge, hauria de ser una prescripció obligatòria del metge de capçalera. 



Uns cruixents i curiosos (pel contrast de sabors) llagostins en crosta de Brick, alfàbrega i cremós de marisc.  



Un parell d'ostres nº 2 amb Kimchi i yuzu.




Uns perfectament fregits calamars a l'andalusa i maionesa amb un toc picant




I un magret d'ànec a la brasa, tatín de poma i sobrassada, que vaig oblidar retratar amb l'emoció i la conversa de la vetllada. Val a dir, que amb aquest plat van cometre l'errada de portar-lo quan encara teníem els altres plats a taula (només havíem menjat les ostres...), i no vaig voler entrar a degüello doncs estava massa bé per a espatllar la vetllada. 

El compte, que podeu veure a continuació, va ser d'uns 50€ per cap (la cervesa era d'abans a la terrassa i no la computo), que tenint en compte que l'aigua i el vi (un clàssic però segur Finca Malaveïna, del celler Perelada a l'Empordà) ja pujaven 40€, ens dóna una més que correcte RQP. 




En resum, un lloc cèntric (tot i haver de patir els inconvenients d'una zona turística), romàntic per la seva acollidora sala en un entorn amb molta història i molt recomanable per la qualitat de la seva cuina. 

{ 4 comentarios... read them below or Comment }

  1. Ostres , entre tu i jo, sols o junts, devem consumir el 50% de la produccío del Malaveïna.... :)

    El lloc ens va agradar i m'alegro de que coincideixis. Així queda més fonamentada, la seva propera entrada a la Guia.

    Abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. :-))))

      I lo d'anar a fer l'ensaladilla un dia al capvespre amb una copa de vi i fer un sopar lleuger, no ho descarto pas...

      Abraçada!!

      Elimina
  2. Digues-me "viejuna" però jo segueixo preferint taules amb roba, la nuesa a la platja.
    Aquesta plaça feia un mercat de productes artesans, no recordo si era el tercer cap de setmana del mes... recordo les melmelades de Montserrat Rull. Ara ja tenen botiga on line. :-)

    Aquest va al llistat de "romàntics per ocasions especials" :-D

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. En aquesta mena de restaurants, penso que seria el que tocaria (lo de les estovalles de fil). Però imagino que el perfil de client més "moderno" fa que vulguin donar a la cuina i a la sala aquest toc més informal...

      Si que és romàntic, si... I una passejada després pel Gòtic, també ajuda...

      Salut!!

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -