- Back to Home »
- Italià , Restaurant »
- Gravin. La Puglia a Barcelona.
Gravin
Rera Palau, 3
08003 - Barcelona
Tel.: 932 684 628
Després de passar uns dies i el cap d'any a la Puglia sense haver pogut gaudir gaire de la seva gastronomia, perquè cardava un fred que no invitava a quedar-se a sopar i a l'hora de dinar anàvem per feina, vaig decidir buscar un restaurant a Barcelona especialitzat en cuina de la Puglia.
La ubicació
Està situat al barri del Born, al costat de la plaça de les Olles i ben a prop del Born CCM. Una zona de gran afluència de turistes per tant, tot i que a les dates que vaig anar (principis de gener) no es notava massa.
Té fàcil accès tant en transport públic com en privat.
El local
Té forma de U i no és gaire gran. En format trattoria amb mobiliari rústic i taules ben vestides. Velles fotografies en blanc i negre de la seva regió li donen caràcter al local.
Parament senzill però dels que dóna gust trobar per la cosa casolana i la proximitat que transmet.
La carta
No espereu pas trobar una clàssica carta de restaurant italià farcida de pizzes i d'altres plats típics de pasta per atipar la canalla...
La seva cuina és la pròpia de la seva regió, amb els productes frescos d'allà i molt ben trobats per cert.
La carta està diferenciada bàsicament en dos grans apartats: tapes i primers plats. De les primeres, podries fàcilment fer un àpat sencer, deixant la segona part per les pastes artesanes que són de les millors que he tastat.
També disposen de segons plats o principals, entre els quals tenen unes poques carns (crec recordar que tres o quatre) i algun plat de peix. Però res gaire significatiu perquè imagino que la gent que anirà a tastar la seva cuina, no ho farà per menjar un entrecot a la brasa...
El que vam demanar
![]() |
Calamari aglio olio |
I una molt saborosa Melanzana fumata que venia acompanyada d'uns talls de pa torrat. No penjo foto perquè em va sortir horrorosa i no voldria fer mala publicitat del plat...
Com a principals i de l'apartat de primers plats, uns Papardelle con salsiccia e funghi i uns Orechiette con cime di rape e alici, que és el plat més típic d'aquella regió i que va ser la meva opció. Impressionants!!!
![]() |
Papardelle con salsiccia e funghi |
![]() |
Orechiette con cime di rape e alici |

Uns 35 € per cap (25 € sense begudes), que poden variar en funció de la beguda escollida, podent fixar el preu en uns 30-40 € per cap.
Resum
- Zona Born, amb l'encant i inconvenients que aquesta comporta.
- Servei molt atent i agradable.
- Producte fresc i cuina d'elaboracions artesanals.
- Cuina típica de la Puglia.
- Un italià recomanable si com jo, feu un consum esporàdic de pizzes.
Com ja vam comentar en directe, un lloc molt destacable que segurament queda difuminat per tot l'enrenou Born.
ResponEliminaDe que hi vaig anar amb el meu fill, s'ha convertit en un habitual per ell, que a més el té tocant on viu.
Però que després quan rasques una mica pel barri, veus que cal diferenciar el gra de la palla i realment trobes gra. El que publico avui Orvay, també em va sorprendre en positiu...
Abraçada!
A mi em va encantar i em va sorprendre trobar aquesta qualitat i servei en un lloc que semblava més aviat guirilandia.
EliminaAra paso pel teu per llegir-te.
Abraçada!!
Molt bona pinta però una mica de pena anar a un lloc i no gaudir de la seva gastronomia.
ResponEliminaSort que a Barcelona hi ha de tot!
Salut!
De vegades, als viatges has d'anar en manada. I ho dic en el sentit de grup, abans no ens ataqui la gent... :-)
EliminaI si. Sort que a Barcelona tenim gastronomía de pràcticament tot el mon.
Salut!!
Just aquestes vacances de Nadal he estat 8 dies a La Puglia. Hi he menjat de conya i a bon preu. En general molt bona RQP. Les orechiettes, excelents!
ResponEliminaCaldrà anar a provar-les aquí.
Joan.
Doncs quasi haurem coincidit per allà. Jo vaig ser després de Nadal i fins a començaments d'any.
EliminaNomés vam poder anar a un restaurant (com cal) a Tarento i coincideixo amb la teva apreciació de bona RQP. La resta van ser llocs on fer un mos, perquè el temps no acompanyava gaire.
Salut!!
Per cert, fotia un fred de collons!! A Matera, fins i tot ens va nevar
ResponEliminaA nosaltres el primer dia tal com vam arribar. A l'aeroport de Bari la noia del lloguer del cotxe ens va dir que caldrien cadenes i ens ho vam prendre com un acudit. Mitja hora després ens va començar a nevar... Flip...
EliminaEl mateix em van dir en aquest aeroport. Hi vaig anar del 28 de desembre fins el 4 de gener
EliminaNaltros del 28 al 3 i amb campament base a Gallipolli :-)
EliminaJo vaig dormir a Matera, Polignano a Mare, Lecce i Bari
Elimina