Posted by : Jordi Castaño divendres, 22 de juny del 2012

Restaurant Mas dels Arcs
Ctra. Girona a Palamós, Qm. 41
17230 - PALAMÓS

972 315 135


De casualitat passavem per l'Empordà i vam decidir parar a degustar el menú de la gamba, i ho vam fer al restaurant en què millor preparaven aquest menú, durant els anys que vam passar estiuejant a Palamós. De fet, és el lloc que sempre he recomanat per aquest menú.

Es tracta d'un menú tancat que va començar sent uns dies a l'any (crec que una quinzena) i que actualment es prorroga durant més de dos mesos (del 4 de maig al 15 de juliol, concretament). En tots els restaurants adscrits al menú s'ofereixen els mateixos plats, encara que la qualitat de la cuina i per tant del producte, així com el servei, el local i l'entorn, depèn de cada un dels restaurants.

En el cas de Mas dels Arcs, sempre ens havia agradat que a igualtat de preu, tenies un entorn preciós i tranquil i una qualitat de servei superior a qualsevol dels altres resturantes que oferien el menú.
Després de tres o quatre anys sense provar aquest menú degustació, crec que ha canviat bastant respecte a les anteriors ocasions.

El menú (en tots els locals) consta dels següents plats, a excepció d'un entrant que ens van servir cortesia de la casa i que era un xupito de gaspatxo de maduixes.

Xupitos de gaspatxo de maduixes

Mes gaspatxo que maduixes...



Torrades amb tomata i anxoves de Palamós


Tant la meva dona com jo, recordàvem les torrades infinitament millors. Les anxoves sense discussió.



Gamba mitjana fresca de Palamós (200 gr.)

Les gambes (encara que crec que del tot fresques no estaven) molt bones. De fet, és difícil que algú pugui dir que és dolenta una gamba de Palamós ...
Fideus rossejats amb allioli

La fideua, molt millor la que preparaven anteriorment sense cap sorpresa i amb un bon fons de brou de peix. En aquesta, desmereixien el plat els trossos de rap? i els escamarlans.
A més, s'inclou al menú unes canyes de cervesa Damm Inedit i per acompanyar el menjar, podem seguir amb aquesta mateixa cervesa, o bé gaudir d'un correcte vi blanc Sumarroca. Així mateix estan inclosos les postres i els cafès.

Tot això per 38 € (iva inclòs) per persona, la qual cosa si tenim en compte que el quilo de gamba fresca de Palamós està a uns 80 € / kg., no està gens malament.
Crec que la propera vegada que pari a degustar aquest menú, ho faré en el Bell Port (que és jugar sobre segur) o provaré algun dels altres que proposa la Associació de Restaurants de la Badía "El Plat Blau" Menu de la Gamba 2012
 
 

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -