Restaurant Mas dels Arcs
Ctra. Girona a Palamós, Qm. 41
17230 - PALAMÓS
972 315 135
De casualitat passavem per l'Empordà i vam decidir parar a degustar el menú de la gamba, i ho vam fer al restaurant en què millor preparaven aquest menú, durant els anys que vam passar estiuejant a Palamós. De fet, és el lloc que sempre he recomanat per aquest menú.
Es tracta d'un menú tancat que va començar sent uns dies a l'any (crec que una quinzena) i que actualment es prorroga durant més de dos mesos (del 4 de maig al 15 de juliol, concretament). En tots els restaurants adscrits al menú s'ofereixen els mateixos plats, encara que la qualitat de la cuina i per tant del producte, així com el servei, el local i l'entorn, depèn de cada un dels restaurants.
En el cas de Mas dels Arcs, sempre ens havia agradat que a igualtat de preu, tenies un entorn preciós i tranquil i una qualitat de servei superior a qualsevol dels altres resturantes que oferien el menú.
Després de tres o quatre anys sense provar aquest menú degustació, crec que ha canviat bastant respecte a les anteriors ocasions.
El menú (en tots els locals) consta dels següents plats, a excepció d'un entrant que ens van servir cortesia de la casa i que era un xupito de gaspatxo de maduixes.
|
Xupitos de gaspatxo de maduixes |
Mes gaspatxo que maduixes...
|
Torrades amb tomata i anxoves de Palamós |
Tant la meva dona com jo, recordàvem les torrades infinitament millors. Les anxoves sense discussió.
|
Gamba mitjana fresca de Palamós (200 gr.) |
Les gambes (encara que crec que del tot fresques no estaven) molt bones. De fet, és difícil que algú pugui dir que és dolenta una gamba de Palamós ...
|
Fideus rossejats amb allioli |
La fideua, molt millor la que preparaven anteriorment sense cap sorpresa i amb un bon fons de brou de peix. En aquesta, desmereixien el plat els trossos de rap? i els escamarlans.
A més, s'inclou al menú unes canyes de cervesa Damm Inedit i per acompanyar el menjar, podem seguir amb aquesta mateixa cervesa, o bé gaudir d'un correcte vi blanc Sumarroca. Així mateix estan inclosos les postres i els cafès.
Tot això per 38 € (iva inclòs) per persona, la qual cosa si tenim en compte que el quilo de gamba fresca de Palamós està a uns 80 € / kg., no està gens malament.