Posted by : Jordi Castaño diumenge, 16 de setembre del 2018

Bàsic Taverna
Comerç, 1
08184 - Palau Solità i Plegamans

Tel. 931 263 940

www.basicrestaurant.cat



Aquesta setmana, hem sortit de ciutat i ens hem apropat a la localitat de Palau Solità i Plegamans amb l'amic Ricard del blog Restaurantscat.cat, a un nou local del mateix propietari dels Bàsic de Palau i Caldes. D'aquest últim, que actualment es troba en reformes, sempre he sentit parlar molt positivament de les meravelles dels seus arrossos... Així que de ben segur aniré quan l'inaugurin, amb una bona amiga d'aquell poble. 

Local cèntric (tot i que en aquell poble, podríem dir que tot és cèntric...:-)) amb un aire i decoració moderna i acollidora. El format dels plats, més que de taverna, ells mateixos els defineixen com a cuina d'autor. És a dir, plats més elaborats, amb combinacions més agosarades i en format més reduït. 

Disposen d'una complerta carta i un competitiu menú de migdia entre setmana. També fan un menú de cap de setmana amb un cost de 25 € per persona (beguda, pa, servei i IVA inclosos), que és el que vam poder escollir i que inclou quatre entrants tipus degustació i el client tria el segon i les postres. 

La carta de vins, es nodreix bàsicament de referències del país i, estranyament, poc conegudes la majoria per nosaltres... Vam deixar la tria en mans del sommelier, sempre dins els nostres habituals paràmetres, que ens va recomanar per acompanyar el menú, un Fragment, vi negre de la D.O.Q. Priorat amb garnatxa i samsó.  

Els quatre entrants tipus degustació que ens van arribar i que podeu veure a continuació, van ser en rigorós ordre d'aparició: una Amanida tèbia de síndria i gamba vermella (senzill però tremendament efectista), un Tàrtar de tonyina vermella amb alvocat i nou de macadàmia (molt bé), un Seitó en tempura farcit de pebrot escalivat i salsa romesco i, per acabar aquesta part, un Caneló de pollastre de pagès rostit amb foie i tòfona (aquests dos últims, també d'impecable factura).

Amanida tèbia de síndria i gamba vermella


Tàrtar de tonyina vermella amb alvocat i nou de macadamia


Seitó en tempura farcit de pebrot escalivat i salsa romesco


Caneló de pollastre de pagès rostit amb foie i tòfona


I el plat principal, en el qual vam coincidir tots dos, va ser un Filet de vedella amb salsa de múrgoles, en el qual no fallava ni l'ingredient principal, ni la salsa, ni cap dels acompanyaments. Un plat de nivell. 

Filet de vedella amb salsa de múrgoles


I com cap dels dos som gaire de postres vam agafar les que ens van recomanar... una refrescant i digestiva Sopa de xocolata blanca amb pebre de Jamaica i oli de vainilla.

Sopa de xocolata blanca amb pebre de Jamaica i oli de vainilla



El compte, sense cafès, va pujar el previst, és a dir, els 25 € del menú, més l'ampolla de vi escollida de la carta. 





Una excel·lent iniciativa que a pocs llocs he vist seguir i aplicar, és la de descomptar una quantitat del preu de l'ampolla de vi, quan el client escull un de la carta, que no és el que ofereixen al menú de migdia o de degustació. Tot i ser més que simbòlic, s'agraeixen aquests detalls.

En resum, un lloc que si viviu a Palau o a algun dels molts pobles del voltant, és un molt bon restaurant per gaudir d'un àpat tranquil, amb un servei de primera i amb una cuina molt treballada i aconseguida.


{ 4 comentarios... read them below or Comment }

  1. Si... lo dels 2€ és un detall i que a més a ben segur ho retornes amb propina. Però toca la pera quan en un lloc, substitueixes el vi que "va inclòs" i no tenen cap detall...

    Una mica com aquests llocs de menú amb postres i que passes de postres, anant a cafè i et cobren el cafè...

    Són bestieses, però que diuen molt de la mentalitat del lloc. I reitero que quan veus el detalls, segur que ho reverteixes en propina.

    Abraçada!!

    ResponElimina
  2. Qualsevol plat ve de gust i a un preu ajustat per ser menú "cap de setmana".
    Respecte als detalls, sóc molt tocacollons i ja tinc un restaurant del barri (de menú diari) esborrat de les meves opcions per no canviar els postres per cafè.

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es que s'ha de ser inútil... Com si els vingués del 1,5 € del cafè... Només amb els clients que deixen d'anar per aquest motiu (jo també sóc un d'ells) ja han perdut el guany de tot l'any.

      Salut!!

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -