Posted by : Jordi Castaño diumenge, 25 de novembre del 2018

Un'Altra Storia
Saragossa, 122
08006 - Barcelona

Tel. 935 662 814

www.unaltrastoria.cat




Han passat ja quasi quatre mesos des d'aquesta visita, però penso que és de justícia fer-li una referència a aquesta bona casa de menjars italians, que per cert, ha sortit a les tres edicions de la nostra Guia de 3(o+)aTaula, que podeu descarregar sense cap cost fent clic a:



Situat a tocar de Mitre, és un lloc prou conegut pels amants de les bones taules, i un dels millors italians que tenim la sort de gaudir a Barcelona. Es tracta d'un negoci familiar que porten mare i fill d'origen sicilià. 

A l'interior, ens trobem amb una sala petita amb una capacitat de poc més de trenta comensals, repartits en tot just una dotzena de taules. Taules per cert, vestides amb robes i estovalles blanques i parament de qualitat.

La carta, escrita a mà i amb forma de llibre, és una autèntica meravella de plats i referències de la cuina tradicional siciliana, sent complicat decidir-se tan sols per un parell de plats de cada apartat de la mateixa: Antipasti, Pasta, De la mar i De la terra.

Tal com indiquen a la carta, els seus productes provenen directament i majoritàriament de l'illa, treballant amb proveïdors que els subministren productes de temporada i proximitat. Tanmateix, elaboren diàriament ells mateixos la pasta fresca que serveixen.

A banda de la carta, ofereixen un interessant menú de migdia de dimarts a divendres, per tan sols 18€ sense begudes, i un menú de degustació per 30€ que inclou un aperitiu, quatre antipasti, dues pastes i unes postres.

Una carta per cert, que tot i ser bastant reduïda, té les referències bàsiques per poder degustar els plats més típics de la cuina tradicional siciliana (Caponata, Parmiggiana, Spaghetti con le sarde, Involtino de vedella amb caciocavallo o Cannolo de ricotta).

Nosaltres, aquell dia ens vam decidir per la carta, començant per unes espectaculars Mandonguilles de sardina fresca, tomàquet i menta (polpette di sarde).



Una clàssica Tagliatella amb el clàssic ragú bolognese.



I uns Espagueti amb xipirons. Gran nivell el d'aquest plat, tant per la pasta fresca com per la qualitat dels xipirons. 



I el compte, sense postres i amb una ampolla d'Ariddu (vi sicilià elaborat a partir del raïm autòcton anomenat Grillo), que va sortir per uns més que justificats 30€ per cap. 



Una bona opció per tastar la gastronomia d'aquella illa si no heu tingut la sort de poder-ho fer directament allà (jo ja he estat dos cops aquest any, i puc assegurar que és de les millors destinacions de viatge que puc recomanar, per cultura, història, gent i gastronomia). 

Recomanable tant per la seva cuina i estil de casa de menjars d'una qualitat de pasta com a pocs llocs tastareu, com per l'amabilitat i atenció de la seva gent.

{ 9 comentarios... read them below or Comment }

  1. Gran lloc i dels que sempre ha gaudit...

    Té dos petits handicaps..... Un és la seva ubicació, que no és un carrer de pas.... i l'altre que són força discrets. Que a mi ja m'agrada, però crec que a molta part del públic, quan va a un italià, espera més «teiatru».

    No t'imagines pas aquí, l'escena que vam viure a Xemei, amb aquell fantasma que va entrar al crit de «¿Teneis un Barolo bueno?...😳

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un handicap que siguin discrets? No pas per nosaltres, oi? :-)))

      Gran lloc aquest!! I quina escena més deplorable, la que vam viure a Xemei... similar a la meva última de Le Bistrot du Venice... :-( Odio a aquesta mena de gent.

      Abraçada!

      Elimina
    2. No, no pas per nosaltres... Ens agrada la discreció i ens cabregen les escenes com la de Xemei, on el paio del «Barolo Bueno», no és més que la punta del ideberg de la pijeria tonta que envolta els germanets d'allà. I això no treu que s'hi mengi de conya....

      Abraçada i fins demà!!

      Elimina
  2. Quina bona pinta fa tot. Sense haver trepitjar Itàlia m'encanta aquesta cuina, el dia que hi vaig moriré de Stendhal culinari :-DDDD

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs jo de tu em reservaria de 15 a 20 dies per Sicília (a ser possible, fora de temporada turística) que pel que he rondat fins ara, és dels millors destins turístic-cultural-gastronòmics que podràs trobar.

      Salut i vida!!

      Elimina
  3. magnífic restu! massa lluny de tot, per mi! ells són discrets, però el púbic mega pijo de la zona, no sé no sé... esther

    ResponElimina
  4. La darrera vegada que vam anar vam sortir una mica decebuts. El pil-pil de la meva pasta estava tallat i el ragú de la meva dona era molt i molt pla. La cambrera va pendre nota i, soposadament, li va comentar a la mamma. No sé, suposo que no van tenir el dia, per què a UAS s'acostuma a menjar bé. Tornarem d'aqui a un temps, a veure què tal!

    Frederic

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres... quin greu.

      Espero que fos només un mal dia per la seva part...
      Quan tornis, ja diràs la teva, que imagino llegiré per les xarxes.

      Salut!!

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -