Posted by : Jordi Castaño divendres, 7 de desembre del 2018

La Deu
Carretera de la Deu, s/n
17800 - OLOT

Tel.: 972 261 004

www.ladeu.es


En primer lloc, he de confesar que aquest post és d'un dinar de l'estiu d'aquest any 2018...

Però no dono l'abast, se m'acumulen, i tampoc tinc temps com per publicar masses a la setmana.

Fent un volt i visitant la zona volcànica de la Garrotxa, no sabíem ben bé l'hora que pararíem a dinar i tampoc el lloc pel què estaríem, i aleshores, vam decidir anar una mica a l'aventura, i així vam anar a petar a aquest restaurant, que després, em va sorprendre veure la quantitat de gent que el coneixia i del qual donaven excel·lents referències.

Per estalviar-me innecessàries introduccions, copio el que a la seva web exposen com a presentació del seu lloc: 

Situat en un entorn natural de gran bellesa, el restaurant  La Deu, fundat el 1885, és un dels més antics de la comarca. Està regentat per la mateixa família que el va obrir ara fa gairebé 130 anys i continua apostant pels principis que ha fet valdre des de fa més d’un segle: servei, producte, tradició gastronòmica i una relació qualitat/preu justa. El 1943 ideen les patates Bretcha, avui convertides en les Patates de La Deu artesanes, que han donat nom i han servit d’inspiració a les múltiples versions de les populars patates d’Olot. D’aquesta manera, l’hostal que va començar com a lloc de trobada dels veïns que s’hi reunien per jugar a cartes i prendre un got de vi verd, ha arribat fins avui com un dels noms de referència de la Cuina Volcànica. Actualment la quarta i la cinquena generació de la família Reixach treballen a l'establiment preservant el llegat de la tradició però amb traços d'innovació com queda reflectit a la seva carta.

Tot i tractar-se del clàssic lloc de BBC, està força bé, destacant la sala amb grans vidrieres amb vista al pati exterior, i amb accés a una confortable terrassa on acabar els àpats. 

El menjador que tenen (almenys a l'estiu), és molt lluminós i d'allò més agradable, amb taules ben vestides, tot i que no gaire guarnides pel que fa al senzill parament de la taula (copes de vidre, coberts i plats). Però en conjunt, reuneix el necessari per gaudir d'un molt bon àpat a les seves instal·lacions. 

Pel que fa a la carta, seccionada de forma clàssica en entrants, peixos, carns i postres, ofereixen un bon ventall de possibilitats en cadascun d'ells, destacant sempre els plats tradicionals de la seva comarca. 

A més, ofereixen un molt bon menú diari, així com un menú la Deu i de cap de setmana, que en aquelles dates costava 25€ i incloïa un entrant, un principal (de carn o peix), postres i la beguda. I de fet, va ser el que vam demanar, amb el que podreu veure a continuació...

D'entrants, vam tastar unes patates d'Olot (o de la Deu com ells les anomenen).

Patates de la Deu artesanes

Un treballat i molt ben presentat steak tartar.

Steak Tartar


I uns bons i tendres calamars a la planxa amb espàrrecs i romesco. 

Calamars a la planxa


I de principals, un (crec recordar) secret ibèric amb peres al vi.



Un corball a la planxa amb patates i ceba.



I un arròs, que tot i ser per un, donava per repartir entre dues persones.



I les postres, de les quals no tinc cap record i que només vaig fer fotografia d'aquest Volcanet de xocolata - Couland que va trigar a arribar a taula, però que va ser molt aplaudit per les noves generacions...



Tot plegat, sense trampa ni cartró com podeu veure al tiquet, per 25 € per cap, als quals només vam haver d'afegir els cafès. 



En resum, una molt bona opció per fer un àpat relaxat i de qualitat si mai aneu per la zona volcànica de la Garrotxa, a veure els seus volcans i a comprar unes mongetes de Santa Pau.

{ 4 comentarios... read them below or Comment }

  1. Pel que veig, un lloc dels que m'agradarien... Una mica tipus Hostal dels Ossos... que ahir mateix millorava el seu SEO on page.... (el vaig publicar el 2016). I de retocar el text, ja m'agafava gana, al reviure els records.

    Abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Segur que t'agradaria... I em va sorprendre molt el feedback a posteriori d'altres persones que ja coneixien el lloc i coincidien en les meves apreciacions. De vegades, penses que has fet una troballa i t'adones que és un lloc prou reconegut ja... #nosemosnadie

      Abraçada!!

      Elimina
  2. Aquesta zona de Catalunya encara no la conec i hauria d'anar a la Fageda d'en Jordà. De les patates així he tastat una vegada per Figueres.
    El tindrem en compte per fer turisme, ara que, quina mania de les pissarres com plat...

    Salut!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Zona molt recomanable, tret de caps de setmana i festes de guardar... Però fora conyes i prejudicis, molt maca de debò.

      I pel que fa als p... plats de pissarra, coincideixo totalment amb tu. Només haurien de ser permesos per determinats ingredients (secs a ser possible).

      Salut!!

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -