Posted by : Jordi Castaño diumenge, 16 de desembre del 2018

Xavier Pellicer
Provença 310
08037 - Barcelona

Tel. 935 259 002

www.xavierpellicer.com




En aquesta última trobada amb els 3 (o+) a Taula vàrem anar a proposta de l'Esther, a un restaurant que porta aproximadament un any obert sota la direcció del conegut xef Xavier Pellicer (i que de pas, dóna nom a l'establiment). 

He passat per alguns dels restaurants en els quals ha estat present d'una o altre forma aquest xef, amb diferents resultats, sent bastant negativa la meva apreciació particular. Només una anècdota que penso val la pena comentar... Quan estava a l'Àbac al carrer Rec (fa més de deu anys), en un sopar, va renyar en directe a la sala a un parell de cambreres, quan el més lògic hauria sigut fer-ho discretament a la cuina, i així no avergonyir-les públicament, ni molestar als clients que sopàvem en aquells moments. Em va semblar i em sembla una falta total de respecte.

La filosofia en la cuina d'aquest restaurant, és la d'oferir productes ecològics, biodinàmics i de proximitat, principalment de procedència vegetal, amb alguna concessió al món animal. 

La seva carta està majoritàriament formada per plats amb predomini de les verdures i hortalisses, deixant un sol plat de peix (del dia) i tres o quatre referències càrnies. Això si... amb noms i cognoms, com el pollastre ecològic de la Marta i en Martí. 

A aquestes alçades de la pel·lícula, ja sabem tots que el preu dels productes eco, bio i km 0 són elevats, però aquí fan ja un triple mortal i multipliquen els costos en un exercici de trencament d'escandalls sense precedents. Bé... potser si, si el comparem amb el nou estrellat de Barcelona (La Barra de Carles Abellán) o amb el Pur de Nandu Jubany.

I pel que fa al lloc, predominen els materials càlids, sent un lloc agradable per fer un àpat. El servei, almenys el dia que vam anar, el vam notar una mica mancat de rodatge.




I si teniu més curiositat del lloc o voleu veure més detalls del que vàrem demanar, tastar i beure, ho podreu fer llegint el post que de forma conjunta hem fet a:

Xavier Pellicer - by 3(o+) a Taula

Un restaurant recomanable, tan sols pels que no coneixen els costos dels productes i no saben ni fer-se un ou ferrat. 

{ 6 comentarios... read them below or Comment }

  1. servei mooolt mancat de rodatge! i plat sforça plans, en general... la meva primera vista la recordo bastant millor. esther

    ResponElimina
    Respostes
    1. Segurament la vas trobar millor perquè no anaves amb aquests homenots insensibles... :-)

      Elimina
    2. Just... nosaltres li fem veure la llum....😂

      Elimina
    3. Si és que quan estigui ensenyada, marxarà a fer la mili...

      Elimina
  2. Doncs em quedo casa fent-me l'ou o millor, visito un altre restaurant. :-)

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Millor visita un altre restaurant... :-)
      Poca cosa t'aportarà aquest.

      Salut i feliç any!!

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -