Posted by : Jordi Castaño dilluns, 19 d’agost de 2013




Ingredients:

- Cansalada (aproximadament, uns 150 grams per cap)
- Mitja ceba o una de sencera si és petita.
- Dos o tres grans d'all pelats.
- Un grapat de llavors de pebre negre (unes deu).
- Salsa Teriyaki (uns 200 cc per un Pancetil 500) 


Començarem bullint la cansalada amb aigua i sal, juntament amb els grans d'all, la ceba i les boles de pebre, durant una hora i mitja aproximadament. Aquest procés, crec que si es tingues la sort de poder-se fer al vuit a baixa temperatura durant 24 o 48 hores, el plat ja seria per fer palmes amb les orelles...

La retirem, la deixem refredar per poder-la treballar bé i fem uns talls d'uns dos centímetres. 

La posarem en un recipient que pugui anar al forn i la banyarem bé amb la salsa teriyaki. Ho posarem al forn prèviament preescalfat a uns 180-200º durant uns 30-40', en funció del forn que tinguem. Cada cinc o sis minuts, anirem remullant amb el mateix teriyaki per sobre dels talls de cansalada. Quan tingui una consistència de salsa, retirarem del forn i emplatarem.

Jo ho vaig fer amb una comprada, però pot elaborar-se a casa barrejant salsa de soia amb mirin a parts igual, més la meitat equivalent de sake i el mateix pes d'aquest amb sucre. Hi ha qui també afegeix gingebre i citronella i d'altres que ho complementen amb mel. En qualsevol dels casos, ho remenem bé, ho portem al foc i, quan comenci a bullir, el deixem a foc suau durant quinze minuts o fins que se'ns redueixi a una tercera part, ho colem i deixem que es refredi.

Per acompanyar, no s'ha de ser gaire animal i sempre serà millor acompanyar els talls de cansalada d'uns brots d'amanida, uns tomàquets o uns espàrrecs.  
Recepta del llibre del mestre Adrià. Personalment m'ha agradat molt, tot i que li falta la gracia del cruixent que es produeix quan la passem per les brases. El proper cop que la prepari, introduiré algun ingredient que li aporti aquesta sensació al plat.

{ 2 comentarios... read them below or Comment }

  1. Suposo que tal com tu dius de la possibilitat de fer-la al roner, encara deu guanya r més...

    Els peus de portc em van quedar espectaculars al roner, doncs imagina això!!.

    I si aconsegueixo alguna cansalada tipus maldonado o per l'estil, ja no m'aturen.

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo segueix-ho ben d'a prop els resultats que vas obtenint amb la roner. Hi han altres blogs que expliquen el funcionament i el rendiment d'aquests aparells, però els trobo una mica massa tècnics.

      Si veig que no serà un aparell més a guardar al armari, li demanaré a aquests reis...

      I no ho dubtis amb la cansalada. De fet, crec que la roner hauria de venir de sèrie amb els porcs.

      Bon profit!

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Seguir per email

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -