Posted by : Jordi Castaño dimarts, 13 d’agost de 2013






No tinc ni la més remota idea d'on ve el nom d'aquest plat. Només puc dir que està extret d'un llibre de fitxes amb receptes del restaurant La Cucanya (El Racó de Santa Llúcia, S/N - Vilanova i la Geltrú).

Els ingredients necessaris són (per 6 persones):

  • 1 quilo de pebrots vermells escalivats i pelats.
  • 8 cullerades d'oli d'oliva.
  • 50 grams de tàperes.
  • 1 ceba mitjana.
  • 50 grams d'olives negres.
  • 50 grams d'olives verdes sense os. 
  • 1 cullerada de sucre.
  • 1 got de vinagre.
  • Sal i pebre.


Començarem sofregint la ceba picada ben fina en una cassola amb l'oli d'oliva. Quan ja estigui feta, afegirem el sucre, el vinagre i les tàperes i ho deixarem coure durant uns cinc minuts i a continuació afegirem les olives i els pebrots tallats a tires, sal i pebre. Taparem la cassola i ho deixarem coure a foc molt lent durant uns quinze minuts.

Com es pot veure, a part de ser un plat molt senzill, és ràpid de fer (tret del temps d'escalivar els pebrots) i molt gustós i ideal pels dies d'estiu. 

També és ideal per fer una gran quantitat ja que es conserva perfectament a la nevera durant dos o tres setmanes. 

Pot consumir-se fred o calent i pot ser un plat principal o un acompanyament d'un peix o una carn, així com barrejar-se amb qualsevol pasta.


Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Amb la tecnologia de Blogger.

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Seguir per email

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -