Posted by : Jordi Castaño dimarts, 13 d’agost del 2013

Addis Abeba
Vallespir, 44
08014 - Barcelona

Tel. 934 094 037
www.addis-abeba.es



Aprofitant un SmartBox de "Cuines del Mon" que ens van portar els reis i després de donar voltes a veure a quin d'ells anàvem, vam decidir aquest restaurant de cuina etíop. Dels altres de Barcelona que hi figuraven a la guia, varem descartar els japonesos (dubto que estiguessin al nivell), els italians (després d'haver estat a uns quants de força autèntics, no ens venia de gust), els de cuina mediterrània (home, una mica exòtics si que som, però no crec que estiguem en aquesta categoria...), els xinesos i els peruans (val el mateix comentat per els japonesos), i els hindús (tenen com ingredient base de molts dels seus plats, el coco, que no ens agrada gaire). Ens quedaven per tant: els libanesos, algun colombià i el etíop, que és pel que ens vam decidir finalment.

Ubicat al barri de Sants i molt a prop de l'estació, és un local amb decoració senzilla i una ambientació típica del seu país en el que has de seure, si o si, en tamborets i en el que en lloc de taula (com es pot observar a la fotografia), tenen una mena de recipient amb tapa fet de palla  i que rep el nom de mesob



Com anàvem amb el menú ja definit pel SmartBox, només havíem d'escollir la beguda que va ser una cervesa etíop (tenien d'altres, però ja posats..) i que ens van recomanar per contrarestar les espècies que portava el menjar. Estava força bé i complia la seva comesa.



Vaig fer una fotografia de la carta, per saber que era el que anàvem tastant. Molt bona definició no és que tingui...




Ens van portar un menú de degustació per compartir els dos i que consistia en una base d'injera que és el pa etíop molt semblant a una crep i que s'elabora amb farina de teff (cereal etíop) i a sobre d'aquesta, tots els plats que es degustaven:

- Dorowot. Pollastre guisat i especiat.
- Segawot. Vedella guisada i especiada. 
- Aterkek. Cigrons sofregits amb porros.
- Atkelt. Guisat de papates i verdures.
- Aib. Formatge fresc amanit.
- Duba. Carbassa, porro i pastanaga amb espècies.

Tot això és el que incloïa el menú del SmartBox i al que el restaurant va afegir els següents:

- Meser Kek. Llenties al estil etíop.
- Gomen. Bledes cuites amb ceba, all i espècies.
- Tikel Gomen. Col amb ceba, pastanaga i espècies.
- Abeba Gomen. Bròquil al estil etíop.
- Selata. Amanida de enciam, tomàquet i alvocat. 


I la foto del plat:



Les quantitats no són excessives, però com són bastants els ingredients a tastar, et quedes força bé. 

No et posen coberts per menjar, ja que l'habitual és anar agafant bocins de cada ingredient amb l'ajut de l'injera. En general, puc dir que l'elaboració dels ingredients la vaig trobar correcte, i els sabors no són tampoc tant diferents dels que podem trobar per terres nostres. Potser per suavitzar la possible contundència de la seva cuina o potser és que estan excessivament europeïtzats.

De postres varem demanar un pastís de pastanaga, excessivament embafador pels nostres paladars i amb sorpresa capil·lar inclosa a un dels trossos (o al menys això ens va semblar).

Ens van obsequiar amb un te amb espècies (entre les que destacava clarament el clau) que em va agradar força,  fins i tot a mi que no m'agraden gaire aquests tipus d'infusions. 

I per acabar, al portar el compte, també ens van obsequiar amb un got d'un licor típic d'Etiòpia que es diu Amarula i que segons ens va explicar, és un licor elaborat a partir dels fruits d'un arbre africà que es diu marula, i que mengen elefants i girafes i s'emborratxen. Ens va preguntar si no havíem vist mai un animal d'aquests borratxos i després de veure la meva expressió es va afanyar a afegir... en documentals de la tele... :)

En conclusió, és un lloc al que m'ha agradat anar i poder-lo conèixer, ja que és una cultura diferent del menjar de la que tenim a casa nostra. Destacaria per sobre del menjar pròpiament dit, el fet de compartir aquest, que fa que pugui ser una vetllada alternativa si es va amb grup. Servei molt atent i que no dubta en donar les explicacions que calguin dels plats. 

{ 2 comentarios... read them below or Comment }

  1. M'has fet riure amb la cervesa... "en tenien d'altres, però ja posats.."... :).

    Crec que no el vistaré.

    :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. És només la meva opinió, però sincerament no crec que et perdis un àpat per recordar...

      El preu, que no vaig definir al post ja que anava de convidat amb un val, pot anar-se fàcilment als 20-25 € per cap. De fet, jo vaig pagar 20€ per les cerveses i les postres que no estaven incloses...

      I per aquest preu, se m'acudeixen uns quants restaurant a Barcelona, oi?

      Salutacions!

      Elimina

Amb la tecnologia de Blogger.

Guia 3(o+)aTaula

Guia 3(o+)aTaula
Feu clic per descarregar-la en PDF

Dites a tenir en compte

"No hi ha amor més sincer que l'amor al menjar" - George Bernard Shaw

"L'amor és tan important com el menjar. Però no alimenta" - Gabriel García Márquez

"No ens reunim al voltant de la taula per menjar, sinó per menjar junts" - Plutarco

"Qui rep als seus amics i no presta cap atenció personal al menjar que ha estat preparat, no mereix tenir amics" - Anthelme Brillat-Savarín

"La vida és allò que passa entre els àpats" - Carlos Rolando

Entrades Populars

Arxiu del Blog

La meva llista de blogs

Total de visualitzacions de pàgina:

Traduir

Seguidors

- Copyright © La cuina de Mindundi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -